Γιατί Αν.α.σ.α ;

          Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, έχοντας πλέον εμπλακεί για τα καλά στην διαδικασία των δημοτικών εκλογών, στις καθημερινές επαφές μου με σκεπτόμενους και προβληματιζόμενους πολιτικά συνδημότες μας έρχομαι συχνά αντιμέτωπος με το ερώτημα : Γιατί να επιλέξω να ψηφίσω την δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α. και όχι κάποια από τις άλλες έξι παρατάξεις ;

            Είναι αλήθεια ότι όλες οι παρατάξεις διαθέτουν αναλογικά αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό και οι επικεφαλής σε προσωπικό επίπεδο είναι εξαίρετα πρόσωπα, μη παραβλέποντας ωστόσο την πολιτική τους υπόσταση και συμπεριφορά. Ποια είναι όμως τα κριτήρια με τα οποία, θεωρώ, ότι καλούμαστε να επιλέξουμε την μελλοντική διοίκηση του δήμου μας ;

            Ξεκινάω από μία απλή σκέψη που την κάνουμε όλοι μας, όταν έχουμε την ανάγκη «να γίνει η δουλειά μας», όπως λέμε. Είτε πρόκειται για Μηχανικό, Λογιστή, Δικηγόρο, Γιατρό, Υδραυλικό ή οποιονδήποτε άλλον επαγγελματία, για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αναθέτουμε την εργασία, κατά την άποψη μας, «στον καλύτερο». Και ποιος είναι «ο καλύτερος» ;

            «Καλύτερος» λοιπόν μπορεί να είναι ένας καλός γνώστης της εργασίας, με εμπειρία, εργατικός, οπωσδήποτε αποτελεσματικός, με οργάνωση , συνέπεια και με κατάλληλους συνεργάτες. Δεν εξετάζουμε αν είναι φίλος μας, συγγενής μας, γείτονάς μας ή συγχωριανός μας, παρά μόνον εάν είναι ικανός να φέρει σε πέρας με επιτυχία το έργο που του αναθέτουμε. Με ομοειδή κριτήρια, φρονώ, θα πρέπει  να επιλέγουμε και τη δημοτική διοίκηση.

            Σε ορισμένες συνυποψήφιες δημοτικές παρατάξεις συγκαταλέγονται τοπικοί πολιτικοί, πολύχρονης παραμονής και διαμονής στο δημαρχιακό κατάστημα, οι οποίοι εναλλάχθηκαν κατά καιρούς σε παρατάξεις και σε θέσεις ευθύνης, θεωρώντας προσωπική επιτυχία και ιδανική προσφορά στον τόπο τους την αυτοδίκαιη έκτιση της θητείας τους. Άλλες πάλι παρατάξεις υπεραμύνονται της κομματικής τους προέλευσης, προσδεμένοι πνιγηρά στο άρμα της. Κάποιες άλλες βαυκαλίζονται την συνέχεια τους σε «άλλου τύπου» κατόπιν δομικής διαφοροποίησης. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που προβάλλουν το νεανικό προφίλ τους χωρίς σαφείς και ουσιαστικές προτάσεις, ενώ δε λείπουν κι εκείνες που  περιφέρουν λάθρα την συνυπαιτιότητα τους, ως να έχει ξεχαστεί… Έρχεται βεβαίως και η παρούσα διοίκηση, κουρασμένη, να υπερασπίσει και να προβάλλει «το έργο» που όλοι γνωρίζουμε…  αυτάρεσκα και προκλητικά θριαμβολογικά.

Και όλο αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα δεν συλλογάται και πολύ περισσότερο δεν αυτοπροσδιορίζει τις ευθύνες που φέρει για την σημερινή κατάσταση στον τόπο μας, ενώ εξακολουθεί να αξιώνει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο το ίδιο μοντέλο «έργου». Πρόκειται για είδος πολιτικού δράματος, που σέρνεται για πολλές σεζόν, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ηθοποιούς, κομπάρσους και κλακαδόρους, ασχέτως αν οι τριγμοί από το σανίδι δεν επιτρέπουν καν να ακούγονται … οι διάλογοι!  Όσο το κοινό αντέχει, η δραματική παράσταση θα παίζεται επί σκηνής και παρασκηνίων βεβαίως.

            Στην περίπτωση μας λοιπόν, η μόνη παράταξη που πληροί τα προεκτιθέμενα  κριτήρια, κατ’ ουσίαν και σε όλο το εύρος,  είναι η Αν.α.σ.α.  Χωρίς να υποτιμάμε τις έτερες  προσπάθειες, εύκολα διαπιστώνεται ότι η Αν.α.σ.α έχει πονήσει τα μέγιστα, ολοκληρώνοντας από μηδενική βάση μια εκλογική προσπάθεια, ξεπερνώντας όλες τις προϋπάρχουσες και «νεοσύστατες» δημοτικές παρατάξεις, φτάνοντας να γίνεται σοβαρός λόγος για την βέβαιη συμμετοχή της την δεύτερη Κυριακή. Έχει στο ψηφοδέλτιο της νέα, άφθαρτα, έμπειρα στελέχη με διάθεση προσφοράς, αποτελεσματικούς επαγγελματίες, ικανούς να υλοποιήσουν το τεκμηριωμένο πρόγραμμα αλλαγής και ανάπτυξης του δήμου μας.

            Η δουλειά, η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα και η διάθεση προσφοράς είναι η πεμπτουσία της παράταξης μας και η εγγύηση για μία επιτυχημένη θητεία στο Δήμο, που μόνο πρόοδο και ανέλιξη επαγγέλλεται.

                                                                                 Γι’ αυτό Αν.α.σ.α.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΛΑΣΘΙΩΤΑΚΗΣ

Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω

LLM ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

υ. Διδάκτωρ Νομικής

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ Υπ. Δικαιοσύνης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου με την δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α. με υποψ. Δήμαρχο τον Παντελή Σκαρλάτο.

Το κείμενο απηχεί προσωπικές απόψεις του συντάκτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s