ΟΧΙ στα λατομεία ! Συστράτευση και δράση για να σώσουμε το Ωραιόκαστρο!

cof

Εκδόθηκε η υπ’ αρ. 6943/4.2.2019 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για τη λειτουργία τριών νέων λατομείων, συνολικής έκτασης περίπου 250 στρεμμάτων και για χρονική διάρκεια 20 ετών με δικαίωμα παράτασης,  στην περιοχή Τ.Κ. Μεσαίο Δ.Ε. Καλλιθέας του δήμου Ωραιοκάστρου. Ουσιαστικά θα επιβαρύνει άμεσα τα χωριά Μονόλοφο, Μεσαίο, Μελισσοχώρι αλλά και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε βάσει της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων υπ’ αρ. 6853/18.9.2018. Κατά αυτής της απόφασης η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ουδέποτε κατέθεσε ένδικο βοήθημα, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η καταστροφική εξέλιξη για τον τόπο μας. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, η αδυναμία, η αδιαφορία, η έλλειψη συγκροτημένης σκέψης και αντίδρασης, η ανικανότητα ίσως της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου οδήγησε σε τετελεσμένα γεγονότα με ζημιογόνα αποτελέσματα για ολόκληρο τον Δήμο μας. Εάν οι διοικούντες θεωρούν τους εαυτούς του υπεύθυνους και ικανούς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εκτός κι αν η μόνη έγνοια και ευθύνη τους είναι … το επερχόμενο αποκριάτικο καρναβάλι.

Οι συνέπειες αυτής της καταστροφικής δράσης είναι γνωστές σ΄ όλους μας: Υποβάθμιση και καταστροφή του φυσικού πλούτου του δήμου μας, υποβάθμιση του συνόλου της περιοχής, αγροτικής και αστικής. Για ποια ανάπτυξη του περιαστικού δάσους μας και φυσικού πλούτου του δήμου μας μιλάμε, όταν το καταστρέφει η ίδια η διοίκηση του δήμου με την ολιγωρία και αδιαφορία της; Θλιβερό!

Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας και να συστρατευτούμε κάτω από οποιαδήποτε καλόπιστη πρόσκληση ουσιαστικής αντίδρασης, με σκοπό να εμποδίσουμε την καταστροφή. Περιβαλλοντικοί σύλλογοι, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, όλοι πρέπει να ενεργοποιηθούμε επιδεικνύοντας πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο μας και να αποδείξουμε εμπράκτως ότι δεν είμαστε μόνο για τα εύκολα.

Οφείλουμε να απευθυνθούμε σ’ όλους αυτούς που μπορούν να ανατρέψουν το καταστροφικό γεγονός, στον αρμόδιο υπουργό, σε Βουλευτές, στον Περιφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους, νυν και υποψηφίους, οι οποίοι περιδιαβαίνουν το δήμο μας και ζητούν την ψήφο μας στις επικείμενες εκλογές, διότι ποιο το νόημα της πολιτικής τους αν δεν μπορούν να αποτρέψουν τέτοιου είδους καταστροφές; Επίσης πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και ο δήμος, έστω και τώρα την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα, όπως Αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων και Αίτηση Ακύρωσης, προκειμένου να αποτρέψουμε την εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δυστυχώς η εσφαλμένη επιλογή μιας αδύναμης διοίκησης επιφέρει βλαπτικά αποτελέσματα σε όλους εμάς και στον τόπο μας.

Συστράτευση και δράση για να σώσουμε το Ωραιόκαστρο!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΛΑΣΘΙΩΤΑΚΗΣ
Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω
LLM ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
υ. Διδάκτωρ Νομικής
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ Υπ. Δικαιοσύνης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου με την δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α. με υποψ. Δήμαρχο το Παντελή Σκαρλάτο.

Το παρόν άρθρο απηχεί προσωπικές απόψεις του συντάξαντος.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΟΧΙ στα λατομεία ! Συστράτευση και δράση για να σώσουμε το Ωραιόκαστρο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s