Ποιο είναι το διακύβευμα των τοπικών εκλογών του Δήμου Ωραιοκάστρου

Λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά στην προεκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών, ερχόμενοι σε επαφή με πλήθος πολιτών από όλες τις περιοχές που απαρτίζουν διοικητικά τον Δήμο Ωραιοκάστρου και κατανοώντας τα ιδιαίτερα και χρονίζοντα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, όπως ύδρευση, συγκοινωνία, ανάπτυξη, ανταποδοτικότητα, επικοινωνία, συνεργασία και κατανόηση με την δημοτική αρχή, αδέσποτα ζώα, ασφάλεια, καθαριότητα, εκσυγχρονισμό υπηρεσιών, συντήρηση οδικού δικτύου κ.α., αναρωτιόμαστε ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών του Μάιου του 2019.

Ασφαλώς, με την εκ νέου επιλογή του παρόντος εναλλασσόμενου πολιτικού προσωπικού του παρελθόντος σε διάφορες θέσεις, πότε αντιπολίτευσης και πότε συμπολίτευσης, καθώς και την μεταπήδησή του από παράταξη σε παράταξη, το οποίο διεκδικεί επί εικοσαετία και πλέον την επανεκλογή του διαφοροποιώντας κάθε τετραετία μόνο τα συνθήματα και τις επωνυμίες των παρατάξεων που συμμετέχει, δεν νομίζουμε ότι θα δοθεί οποιαδήποτε διαφορετική λύση πέρα από αυτή που βιώνουμε σήμερα. Οι κουρασμένοι πολιτευτές που ήδη έχουν δοκιμαστεί επί μακρόν είτε ως κομματικοί είτε ως επαγγελματίες πολιτικοί, πλέον δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούργιο. 

Το εκλογικό σώμα πρέπει να αναρωτηθεί: Με τα ίδια πολιτικά πρόσωπα είναι δυνατό να προκύψει μια αλλαγή στην πορεία του Δήμου μας; Με τις ίδιες επιλογές μπορεί να επέλθει διαφορετικό αποτέλεσμα; Προφανώς και όχι.

Επομένως πρέπει να ξεφύγουμε από τις κομματικές αγκυλώσεις, τοπικιστικές, φυλετικές ή συγγενικές προτιμήσεις και να υπερβούμε τον εαυτό μας, κοιτάζοντας αντικειμενικά τους υποψηφίους και επιλέγοντας τους καλύτερους.  Διαφορετικά, την επομένη των εκλογών θα συνεχίσουμε να μεμψιμοιρούμε και να γκρινιάζουμε για την πολιτική κατάσταση, της οποίας δημιουργοί θα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είμαστε υπεύθυνοι των επιλογών μας.

Η αλλαγή μπορεί να προκύψει μόνο αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε. Που σημαίνει να αποφασίσουμε και να ψηφίσουμε με ορθά αξιολογικά κριτήρια και όχι διακατεχόμενοι από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, αναδεικνύοντας πάλι στην εξουσία τους ίδιους και τους ίδιους. Η παρούσα εκλογική «διαμάχη» εστιάζεται στην σύγκρουση του καινούργιου με το παλιό. Ας αδράξουμε την ευκαιρία για μία πραγματική αλλαγή. Κάθε εκλογική αναμέτρηση μας επιτρέπει να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας, αν πραγματικά το θέλουμε και να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας.

Επομένως το διακύβευμα των παρόντων τοπικών εκλογών, πέρα από κάθε άλλη φορά, θα μπορούσε να εντοπισθεί στη λέξη «υπέρβαση», με την έννοια να ξεφύγουμε από τις «άγκυρες» του παρελθόντος από κάθε άποψη, να υπερβούμε τον  παλιό εαυτό μας και  να εμπιστευθούμε σε νέους, άξιους συμπολίτες μας, πετυχημένους επαγγελματίες και επιστήμονες την διοίκηση του Δήμου μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΛΑΣΘΙΩΤΑΚΗΣ
Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω
LLM ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
υ. Διδάκτωρ Νομικής
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ Υπ. Δικαιοσύνης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου με την δημοτική παράταξη Αν.α.σ.α και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παντελή Σκαρλάτο.

Το περιεχόμενο του άρθρου απηχεί προσωπικές απόψεις του συντάκτη του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s